Minns du hur gott det smakade med köttbullar, brunsås och kokt potatis hemma hos en av dina äldre släktingar? Personen som dukade fram finporslinet med guldkant och som trollade fram de mest otroliga rätterna. Där det bjöds på inlagd pressgurka och hemmagjord lingonsylt. Precis den upplevelsen vill vi på Heat ge dig. Heat kan du komma för att njuta av hederlig husmanskost, kryddad med kärlek och gjord från grunden.
Lunch Örebro – mat lagad från grunden
Hos oss på Heat är vi stolta över att servera hemlagad mat, oavsett om du vill äta frukost eller lunch. Vår matfilosofi är okomplicerad: bra mat lagas från grunden. Vi tar enkla råvaror och förädlar dem till fantastiska rätter. Det finns ingen hemlighet bakom vår mat, mer än att vi är mån om att det får ta tid. Om det serveras köttbullar på Heats restauranger, kan du vara säker på att det är våra egna-, fantastiska kockar som har rullat dem. På samma sätt bakar vi varje dag vårt eget bröd. De senaste åren har vi expanderat till flera städer. Men oavsett hur många luncher vi serverar så tummar vi aldrig på kvalitén.
Heat restauranger började 2008, när Daniel Wärnmark tog över restaurangen Energikällan i Uppsala, Boländerna. Den bytte senare namn till Heat och idag finns vi bland annat i flera städer från söder till norr. Och vi är många som är glada över att Daniel Wärnmark valde att bli kock och starta restaurang.
På Heat Örebro vurmar vi för att laga klassisk husmanskost i modern tappning. Vi vet att det enkla ofta är det godaste. Därför är det inte konstigt att vår mest populära rätt är ärtsoppa med tillhörande pannkakor. Denna rätt, med rötter som sträcker sig tillbaka till medeltiden, serverar vi traditionsenligt varje torsdag. Det blir med andra ord många pannkakor att steka varje torsdag. Det är inte vår mest fotogeniska rätt, men vi förstår varför den är populär. Finns det något godare än en riktigt vällagad soppa, som sedan avslutas med frasiga pannkakor, sylt och grädde?
På fredagar har vi en annan tradition: efterrätt. Givetvis är den hemmagjord. Vem vill inte avsluta fredagens lunch med en kladdkaka med lättvispad grädde? En annan vecka kan det bjudas på glassbuffé. Vår fredagstradition har inte lika uråldriga rötter som ärtsoppan, men vi vet att den är minst lika uppskattad.
Heat Restauranger ger dagens lunch till förmånliga priser. Varje dag kan du kolla på heatrestauranger.se för att hitta dagens meny. Varje dag finns det flera olika rätter.
Utan våra kunder som hittar Heat, är vi ingenting. Därför vill vi ge tillbaka till dig som besöker oss ofta. Genom stamgästkortet får du extra rabatt på lunchen och exklusiva erbjudanden. Det är vårt sätt att säga tack till dig.
Vad ingår i dagens lunch?
När du besöker vår restaurang vill vi att du ska få mycket för pengarna. Varje dag lagar vi en rätt som passar dig, oavsett om du vill äta fisk, kött eller vegetariskt. I vår salladsbuffé kan du plocka ihop din egen sallad, om du hellre vill det. Glöm heller inte att ta en skiva av vårt hembakade bröd.
Om du har svårt att bestämma dig får du ta lite av varje. Det fina med en lunchbuffé är att du aldrig behöver välja. Med klassisk husmanskost är det välbekanta smaker som hela familjen uppskattar. Heat har helt enkelt något som passar alla smaklökar, från barn till pensionär. Och på tal om det så bjuder vi på glass till alla barn. För dig som är pensionär har vi istället extra förmånliga priser.
Vårt hjärta brinner lite extra för lunchen och vill vi att det ska vara dagens trevligaste stund. Här hjälper vår kunniga personal till att ge dig den bästa upplevelsen för att du ska kunna njuta av maten. Givetvis ingår dryck, bröd, sallad och kaffe i dagens lunch. När du har hittat Heat ska du kunna gå härifrån, mätt och belåten.
Hur hittar jag Heat?
Örebro är Sveriges sjunde största stad och hit tar du dig smidigt med tåget. Historiskt sett har Örebro haft ett fantastiskt läge och har det än idag. Men innan du börjar utforska staden är det bra att fylla på med energi. Då passar det perfekt att komma Heat. Vi ligger nämligen ett stenkast från stationen i Örebro city.
De historiska anorna gör att det finns mycket att upptäcka. Staden växte fram på 1200-talet och på 1300-talet startades en av Sveriges första skolor här, i Karmelitklostret. Under samma period började det, som idag är Örebro slott, ta sin form. Det är ett av de mest populära besöksmålen i staden och ett besök här är nästintill obligatoriskt. Det finns många olika visningar som gör slottets historia levande och tillgängligt för alla åldrar. Lilla spöket Laban har dessutom flyttat in på slottet, vilket gör att även de mindre barnen trivs.
I Wadköping kan du strosa omkring och samtidigt få med dig ett stycke historia. Det är ett kulturreservat som bevarat äldre bebyggelse. Här kan du bland annat se Cajsa Wargs hus. Cajsa Warg var en känd kokboksförfattare som levde under 1700-talet och föddes i staden. Kungsstugan är istället områdets äldsta hus, med anor till 1400-talet.
Det är en utmärkt idé att passera Wadköping under långpromenaden, eftersom det ligger i anslutning till den vackra stadsparken och Svartån. Passa på att ta en fika och kolla i ateljéer, butiker och museum. Kulturreservatet har blivit uppkallat till Wadköping, efter Hjalmar Bergmans berättelser där den fiktiva staden existerar.
Ytterligare en sak du inte får missa när du är här är Svampen, Örebros vattentorn. Vem vet, kanske är det Sveriges mest besökta vattentorn? Det är fortfarande i bruk och förser de som bor i Örebro med vatten, varje dag, samtidigt som besökare kan njuta av att se ut över staden.
Skostaden var annars ett vanligt namn på Örebro under första halvan av 1900-talet. Industrin blomstrade och ett tag fanns faktiskt mer än hälften av skofabrikerna i Sverige, i Örebros län. Idag är industrin till stor del nedlagd och istället är Örebro en stad som bjuder på lite av allt. Från E18 är det lätt att svänga av till Örebro för att äta en god bit mat. Staden med dess historiska anor är väl värd sitt besök.
Boka Heat för en matbit
Du kan också boka oss för catering, både privat och till företag. Fest eller konferens spelar ingen roll. Skicka din beställning till Heat, så slipper du laga maten och vi får göra det vi älskar allra mest: sprida matglädje.
Välkommen Heat!