Vår matfilosofi
Till Heat Restauranger kan du komma när du vill ha vällagad husmanskost från grunden, tillagat av
passionerade kockar, som brinner för sitt yrke. Hos oss är det en självklarhet att förädla råvaror
till välsmakande rätter och undvika all form av halvfabrikat. Serveras det köttbullar på Heats
restauranger kan du vara säker på att det är våra kockar som har ägnat förmiddagen åt att rulla
köttbullar för hand. På samma sätt bakas det varje dag en stor sats av vårt populära bröd som serveras till
lunchen.
Ibland kan man få en bild av att husmanskost enbart består av kött, potatis och brunsås. Hos oss
på Heat Restauranger breddar vi din bild av vad modern husmanskost kan vara. Vad sägs om
“Schnitzel med bearnaisesås och rödvinssås samt pommes frites och haricots verts”? Eller kanske
“Stekt rimmat sidfläsk med hemlagade rårakor eller löksås samt kokt potatis och rårörda lingon”?
På Heat serveras det alltid pannkakor varje måndag och torsdag. På torsdagar såklart, till följd av
klassikern ärtsoppa med fläsk, men pannkakor varje måndag har blivit Heats egen tradition.
Heat Restauranger serverar varje dag ett stort utbud av rätter. Vi serverar minst en fiskrätt, en
kötträtt och en vegetarisk rätt. Dessutom kan du alltid plocka din egen sallad ur Heats egna salladsbuffe. Varje dag ingår
sallad, bröd, smör, kaffe och dryck i lunchpriset. På fredagar ingår det även efterrätt.
Utmärkande händelser och nya etableringar
Heats historia
Daniel Wärnmark är grundaren av Heat Restauranger och det var med restaurangen Energikällan
som Heats resa smygstartade 2008 i Uppsala. Först 2011 gjordes konceptet om och
restaurangen bytte namn till Restaurang Heat. Det var Heats första restaurang som än idag är i
drift. 2017 öppnades nästa restaurang, Heat Akademiska. I juni 2020 stängdes restaurangen då
planer på att riva huset beslutades. Sedan stängningen av restaurangen har vi serverat
matlådor på Matronden under namnet “Heat Akademiska (Matronden)”.
Under 2019 öppnade vi på Heat Restauranger tre nya restauranger och expanderingen tog fart
på riktigt. Vi öppnade vår första restaurang i Stockholm. Det genomfördes även ett namnbyte,
från “Restaurang Heat” till “Heat Restauranger”. Några av de enheter som öppnades under 2019
var slutna enheter, som med andra ord inte är öppna för allmänheten.
Under 2020 och 2021 öppnades ytterligare sju restauranger på ett flertal nya platser i landet.
Heat restauranger expanderade till Örebro, Gävle och Västerås. Heat Arlandastad öppnade även,
som var vår första restaurang där vi själva fick bestämma allt som rör logistik, och profilering i
hela lokalen.
Fler och fler restauranger blir det. Vi ser fram emot att öppna nära dig!
En lunchrestaurang utöver det vanliga
På Heat vill att lunchen ska vara dagens godaste och viktigaste måltid! Därför fokuserar vi på att
skapa en trivsam miljö dit du kan komma med familjen, arbetslaget eller företagskunden. Den
stora expanderingen de senaste åren, och etableringen av nya restauranger, har varit möjlig tack
vare våra fantastiska gäster. Vi ser fram emot att fortsätta servera vällagad husmanskost från
grunden och sprida vår matfilosofi i fler städer runt om i landet.